Het COI Opleidingen

Opleidingen

Het COI biedt verschillende opleidingen aan, elk gericht op “functional fitness”. Dit houdt in dat je tijdens het trainen niet vast zit aan de isolerende oefeningen die gedaan worden op machines, maar dat je bij een oefening een grotere mate van bewegingsvrijheid hebt. Op deze manier kunnen bewegingen vanuit het dagelijks leven nagebootst worden, waardoor je functionele kracht opbouwt.

Functional fitness is een opkomende trend die steeds meer sportscholen overneemt. Tegenwoordig heeft vrijwel elke sportschool wel een kooi waar opgetrokken kan worden of een grote vloer wat bestemd is voor grondoefeningen. Het COI speelt hierop in door opleidingen aan te bieden, waarbij de focus op dit soort sportscholen en buitensportvelden ligt. Het COI onderscheid zich van andere opleiders, omdat zij het enige opleidingsinstituut is, die zich volledig richt op de populaire trend functional fitness. Al onze opleidingen zijn dan ook uniek.

Momenteel is het COI de enige die een calisthenics opleiding aanbiedt én de enige die de opleiding Functional Fitness trainer A aanbiedt, waarbij je direct Fit!Vak gelicenseerd bent.

Functional Fitness Trainer A

Calisthenics Trainer A

Calisthenics Trainer B

Calisthenics Trainer A&B

He! Ik ben Sander de Bruin, 27 jaar een woonachtig in Harderwijk.
2.5 jaar geleden ben ik Primitive Gym begonnen in Harderwijk, een gym waar de meeste leden naartoe komen voor een kort maar krachtige HIIT-training.
In deze trainingen werken we met het eigen lichaams-gewicht en wat kleine attributen, denkend aan: battleropes, boxes, slamballs, kettlebells enz.

In het voorjaar van 2017 trok de sport Calisthenics mijn aandacht. Ik begon met filmpjes/tutorials te kijken van de tofste atleten van die tijd. (thenx, barbrothers enz.) Vooral het freestylen vond ik erg interessant.
Een calisthenics community bestond nog niet in Harderwijk en ik wist dat als ik hier helemaal zelf mee ging beginnen het allemaal erg lang zou gaan duren! Tot mijn grote blijdschap kwam ik op Facebook “het COI” tegen!
Na een paar toffe filmpjes en een hoop info op de site besloot ik om me aan te melden voor de allereerste Calisthenics Trainer A opleiding.

Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van de opleiding en ging er een beetje loos in. Maar wat heb ik genoten van elke dag! Iedere dag was goed gevuld met theorie en praktijk, helemaal in het teken van alles wat met calisthenics te maken heeft!
Ik heb tijdens de opleiding veel geleerd over de sport en alles daarom heen.
Maar het aller tofste is misschien wel de mensen die je leert kennen, mensen met dezelfde passie en drive! Je kunt zoveel van elkaar leren.

Mede dankzij Nathan (oprichter van Het COI) heb ik nu een gruwelijk BarManiaPro rek in de gym staan. Wat een aanwinst is dat, er is nog nooit zoveel vrij getraind als de laatste paar maanden. Daarnaast straalt BarMania veel meer professionaliteit uit dan een DIY rek!
Dankzij een samenwerking tussen Primitive Gym en Het COI hebben we afgelopen voorjaar zelfs een BarManiaPro rek laten plaatsen op het strandeiland in Harderwijk. HOE VET IS DAT?

Zoals je kunt lezen heb ik niets anders dan LOF voor Nathan en zijn COI.
Het starten van deze opleiding heeft mijn leven totaal (positief) veranderd.
Wie weet wat er allemaal nog komen gaat?

Twijfel je over het starten van een opleiding bij Het COI?
Niet twijfelen!
Gewoon doen!

Sander de Bruin

Eigenaar Primitive Gym, Primitive Gym

Onderscheid je ook als gediplomeerd functional-trainer