Opleiding Fitness Trainer A

Waarom zou ik een fitnessopleiding volgen bij het COI?

Deze kop is vast het eerste wat jij je afvraagt. Een goede vraag want er zijn zoveel plekken waar jij een fitness opleiding kan volgen die NL actief/Fit!vak erkend zijn. Het COI is nog een stuk jonger en kleiner in vergelijking met andere grote fitness instituten dus wat kan een instituut als het COI voor jou betekenen?

Het COI is opgericht met de achterliggende gedachte om de huidige fitnesswereld wakker te schudden. Wij trachten om de fitnesswereld vanaf een nieuw perspectief te zien, een perspectief waarin jij je kan onderscheiden van de grote massa van huidige fitnesstrainers. Het is ons doel om jou op te leiden als een fitnesstrainer die zich direct onderscheid van de rest van de markt. Juist omdat wij relatief klein zijn kunnen wij snel schakelen en meegaan met innovaties, iets wat grote logge bedrijven minder vlot kunnen.

Ten slotte vinden wij het belangrijk dat opleidingen betaalbaar zijn. Het is niet ons doel om snel geld te verdienen aan elke opleiding. Maar om de beste kwaliteit te kunnen bieden tegenover een eerlijke prijs, ons motto is ten slotte niet voor niets: “Kwaliteit vanuit Passie”.

Hoe gaat dat in zijn werking?

Op dit moment maakt het COI gebruik van een drietal onderscheidende factoren tegenover de “rest van de markt”.

De fitnesswereld kent een steeds grotere vraag naar functional fitness, het trainen met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Dit wordt niet alleen als een stuk leuker, maar ook als een stuk effectiever beschouwd omdat het de beweging van het dagelijks leven spiegelt. Daarom richten wij ons tijdens de opleiding op de verschillende vormen van functional fitness en bieden wij jou de mogelijkheid om je op éen van deze vormen te richten zodat jij je direct onderscheid van de grote massa.

De fitnessinstructeur is het visiteplaatje van de sportschool. Het is daarom van groot belang dat hij niet alleen als een instructeur maar ook als een leider overkomt. Het COI leidt dus niet enkel instructeurs, maar ook leiders op. Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende leiderschapstechnieken en er wordt elke dag les gegeven aan elkaar. De cursisten zullen wekelijks verschil gaan zien in hun lesgeeftechnieken en zullen zich aan het einde van de opleiding kunnen opstellen als ware leiders binnen de fitness.

Iedereen leert op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier, is het daarom wel handig dat je 2 uur lang stil zit en luistert naar een lesgever die in een lokaal alle theorie uit je boek uitlegt? Wij vinden het zonde van de tijd. Je contactmomenten met de mastertrainer moeten juist gebruikt worden om een betere lesgever van jou te maken. Daarom introduceren wij “Pleasure Learning”, een digitale leeromgeving met video’s en toetsen die alles uitleggen wat jij moet weten op het gebied van kennis. Super simpel en een stuk leuker want je kan nu leren wanneer dat jou uit komt, waar het jou uitkomt.

Wat kost het en wat krijg ik hiervoor terug?

De opleiding kost €850*. Hiervoor krijg jij het volgende terug:

  • NL actief diploma (voorheen Fit!vak)
  • Fitness trainer A lesboek
  • Direct toegang tot de Pleasure learning omgeving na aanmelding
  • De kans om je te onderscheiden van andere instructeurs
  • Zes dagen bomvol lesgeven
  • Een geweldige ervaring met de mogelijkheid om door te groeien tot personal trainer

*Goed om te weten, een deel kan je terug krijgen van de belasting

Nog steeds niet helemaal overtuigd?

Twijfel je nog steeds of het COI wel het gene kan bieden wat ze beloven? Begrijpelijk! Daarom bieden wij jou de kans om pas te betalen nadat jij je diploma hebt! Op deze manier zijn beide partijen maximaal gemotiveerd om een volle 100% inzet te verrichten.

Wil je toch nog een aantal vragen stellen over onze opleiding? Bel ons dan op 0651923803. Wij vinden het altijd leuk om met andere gepassioneerde (aankomende) fitnesstrainers in gesprek te gaan.

Startdata en locaties

Bij het COI zijn ze gelukkig bewust dat niet iedereen op dezelfde manier leert. Sommigen van ons hebben nou eenmaal meer moeite om theoretische dingen te leren dan anderen. Dit hoeft bij het COI geen enkel probleem te zijn om alsnog te slagen.

Zelf heb ik een vorm van slaapziekte en heb daardoor heel veel moeite met focussen.Desondanks is het zelfs mij gelukt om mijn theorie in een keer te halen 😀
Ofwel Nathan kijkt naar mogelijkheden die voor jouw werken om alsnog succes te boeken.

Dus als je gemotiveerd en gepassioneerd bent om een goede trainer te worden ben je bij het COI bij het juiste adres!

Elisa Evers

Sportschool medewerker

Onderscheid je ook als gediplomeerd Fitnesstrainer A