Ons team

Oprichter Nathan van Dompeseler - Het Calisthenics Opleidings Instituut

Oprichter – Nathan van Dompseler

“Al enige jaren ben ik een fanatieke calisthenics-sporter. Ik volgde de opleidingen Fitvak A en B en werkte als personal trainer. Vervolgens volgde ik de HBO-opleiding Sport Management & Ondernemen. Ik gaf groepslessen in een sportschool en lessen aan een eigen team. Waarom calisthenics? Omdat het een machtige sport is waarbij je met heel weinig middelen werkt aan zowel kracht als lenigheid. Het is ook een mooie sport om te zien.”

“In de Verenigde Staten is calisthenics inmiddels een grote sport. De trend waait nu snel over naar Nederland. Met het COI wil ik de sport ook in Nederland op de kaart zetten. Maar dan wel op een hoogwaardig niveau. Vandaar mijn idee om functioneel fitness opleidingen te gaan verzorgen (zoals calisthenics). Het COI is in Nederland het enige kennis- en opleidingsinstituut dat zich uitsluitend richt op het trainen met behulp van eigen lichaamsgewicht. We gaan helemaal voor deze sport.”

Mastertrainer Het COI - Calisthenics Opleidings Instituut

Mastertrainer – Bassourama Koné

“Voor mij persoonlijk is calisthenics of bodyweight training de mooiste en meest efficiënte manier voor het ontwikkelen van een krachtig en functioneel lichaam. Van jongs af aan trainde ik de basics en vanaf 2012 ben ik begonnen met trainen in calisthenics. In 2013 ben ik mezelf verder gaan verdiepen in de ontwikkeling van het menselijk lichaam door middel van verschillende opleidingen en cursussen. Sinds 2016 gebruik ik mijn kennis om anderen te trainen in calisthenics. Daarvoor heb ik in samenwerking met Guido Soeteman de sportieve calisthenicsonderneming ‘Goaltrainers’ opgericht. Ik zal met passie en enthousiasme nieuwe trainers verwelkomen en begeleiden in hun ontwikkeling.”

“Het COI biedt een complete opleiding aan voor iedereen met de ambitie om op een professioneel niveau anderen verder te helpen als calisthenics trainer. Dit komt neer op training van verschillende hoogwaardige trainers, die door de jaren heen vakkennis hebben opgebouwd in calisthenics en trainingsdidactiek. Het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen is de sleutel tot constante groei.”

Mastertrainer Het COI - Calisthenics Opleidings Instituut

Mastertrainer – Martin Kocken

 

Sinds 1 april 2013 ben ik zelfstandig Personal Trainer in de omgeving van Utrecht en vanaf 1 januari 2020 heb ik ook mijn eigen Personal Training gym in Houten, The Gym Houten.

Ik ben rond 2014 in aanraking gekomen met Calisthenics. Het trainen met eigen lichaamsgewicht is super effectief. Je wordt er echt beresterk van en als je je voeding op orde hebt, kun je er ook een strak en atletisch lichaam mee krijgen, ook als je 40+ bent. Ik zelf ben het levende voorbeeld 😊. Als je ouder wordt, krijg je onherroepelijk te maken met slijtage, spierafname en pijntjes en blessures. Met Calisthenics kun je deze klachten echt effectief verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Dit komt omdat je lichaam “leert” (Mind-Muscle connection) om goed te bewegen en de goede spieren/spiergroepen samen te gebruiken bij verschillende bewegingen, zoals bukken en tillen, die we in het dagelijks leven heel erg vaak doen.

Ik heb in 2019 de opleiding Calisthenics Trainer A bij Het COI gevolgd. Ik leerde hoe ik iemand iets van Calisthenics aan kon leren (regressie / progressie enz) en leerde daarbij ook nog eens mijn eigen vaardigheden te verbeteren. Later in 2019 ben ik gestart met de B opleiding van Het COI. Deze gaat veel dieper in op de materie en daarnaast het opzetten van een bedrijf, marketing enz. De B opleiding is een complete opleiding als je voor jezelf wil beginnen of al gestart bent. De kennis die ik heb wil ik heel graag delen met anderen die de passie voor het Calisthenics ook hebben. Dat vind ik echt het tofste om te doen!

Mastertrainer Basitaan - Het COI

Mastertrainer – Bastiaan van Wijk

“In het dagelijks leven vindt je mij in 1 van de mooiste sportscholen op gebied van Calisthenics (PrimitiveGym Harderwijk). Wanneer ik niet hier aan het werk of aan het trainen ben vind je mij ergens op een wakeboardbaan in NL.

Nog nooit eerder had ik van Calistenics gehoord, maar ik kwam een spectaculair filmpje tegen van de opleiding van het COI: Calisthenics Trainer A. Door de kracht en behendigheid uit wedstrijden, optredens en trainingen uit mijn dansachtergrond bleek dit precies in mij straatje te vallen. Vooral Freestyle was helemaal mijn ding. Bij Breakdance, Wakeboarden en Calisthenics Freestyle mag je helemaal los gaan als het gaat om creativiteit. Voorheen gebruikte ik de skills uit dansen en boarden bij het freestylen, maar nu gebruik ik juist de power en liefde uit Calisthenics bij mijn andere sporten. Niets van dit voelt als trainen maar als genieten en plezier, maar werkt mee aan een gezond en fit leven.

Ik was cursist bij de eerste opleiding van het COI en vond dit zo geweldig dat ik de kennis en liefde die ik heb ervaren nu zelf overdraag naar de cursisten die de opleiding nu volgen.
Je zult tijdens het volgen van opleiding niet alleen veel kennis en training mee naar huis nemen, maar hieruit ontstaan ook mooie nieuwe vriendschappen.”

 

Mastertrainer Het COI - Calisthenics Opleidings Instituut

Mastertrainer – Danja Hoogervorst

“Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap kwam mijn passie voor sport naar boven. Ik trainde vijf dagen in de week en begon mij steeds meer te verdiepen in de verschillende trainingsvormen.In de tijd dat ik werkzaam was in de communicatiebranche volgde ik verschillende fitnessopleidingen, waaronder F!tvak en NASM. Ik kwam tot de conclusie dat ik mij volledig wilde focussen op sport, gezondheid en mensen helpen en maakte de switch van communicatiemanager naar personal trainer. Hierna volgde ook mijn switch van functional fitness naar calisthenics, een prachtige sport die niet voor niets ‘mooie kracht’ betekend. Calisthenics is een sport voor iedereen door zijn functionaliteit, uitdagendheid en de fysieke en mentale kracht die je ermee traint. De afgelopen tijd heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van calisthenics en sportvoeding.

“Het COI staat voor innovatie, kracht, kwaliteit en kennis. Het COI past daarom uitstekend bij mij en bij jou! Ook biedt het COI vernieuwende opleidingen waaronder functional fitness in combinatie met F!tvak en een complete calisthenics opleiding. Uniek en toegankelijk voor ieder die meer wilt leren over de anatomie, fysiologie van het menselijke lichaam, en wilt leren hoe je op een professionele en veilige manier mensen kan helpen om hun trainingsdoelen te behalen.”

Mastertrainer Het COI - Calisthenics Opleidings Instituut

Mastertrainer – Michael Woerdman

“Calisthenics begon voor mij als een hobby. Via YouTube deelde ik mijn training progressie en vervolgens ben ik begonnen als online trainer via mijn bedrijf Calisthenics Family. Echter merkte ik al snel dat ik ook fysiek les wilden geven als personal trainer en dat ik meer specifieke kennis nodig had om mezelf als trainer te ontwikkelen. Zo ben ik in aanraking gekomen met het COI. Ik heb de opleiding in 2017 gevolgd als een van de eerste!  Middels de opleidingen van het COI leerde ik alle nodige kennis over Calisthenics, wist ik hoe ik me als personal trainer het beste kon inzetten en hoe ik mijn producten en diensten kon vermarkten.  Het COI heeft mij ontzettend geholpen in mijn carrière. Wat begon als een hobby, is nu uitgerold tot een full time job en een succesvol bedrijf waarin ik klanten wereldwijd help om te beginnen met calisthenics middels onze calisthenics trainingsschema’s. Ook geef ik nu dagelijks les in onze eigen calisthenics family gym! Een droom dat uitgekomen is, mede dankzij hét COI!

Omdat ik er zo van overtuigd ben dat het COI mij ontzettend geholpen heeft in mijn carrière wil ik dit graag overdragen aan andere trainers. Vandaar zet ik me nu in als Mastertrainer van Het COI.

Mastertrainer Het COI - Calisthenics Opleidings Instituut

Mastertrainer – Bas Kesseler

 

“Na 8 jaar sportervaring in de fitness en calisthenics wereld, weet ik zeker dat mijn passie in het leven hier ligt en ben ik gemotiveerd om door middel van Calisthenics het beste uit mezelf en uit andere te halen. De voldoening die ik krijg wanneer ik een persoon help om iets te bereiken op sportgebied is met niks anders te vergelijken.

In 2021 heb ik mijn Master opleiding aan de Universiteit van Utrecht afgerond.  Naast mijn studie was ik altijd al actief als coach en trainer (als bijbaan), hiervoor heb ik verschillende cursussen en trainingen gevolgd (waaronder Calisthenics Trainer A) Ik haalde hier altijd zoveel plezier uit dat ik besloten heb na mijn studie  volledig als calsithenics coach/ trainer aan de slag te gaan. Ook ben ik erg gepassioneerd over “zijtakken” van de sport zoals “handbalancing en flexibiliteit” Hiervoor volg ik momenteel meerdere curssussen zoals bijvoorbeeld de Master Flexibility Course. Door middel van deze cursus ben ik mijn kennis aan het vergroten op het vlak van flexibiliteit.

Voor het COI ben ik mastertrainer en verzorg ik de Calisthenics  Trainer A opleidingen. Binnen het COI staat leren en spelen in een veilige omgeving centraal. Het is fantastisch om te zien hoe verschillende mensen tijdens de cursusperiode naar elkaar toe groeien en veel van elkaar leren. Ik geloof dat Het COI de beste keuze is om jezelf te ontwikkelen tot Calisthenics Trainer gezien het beschikt over de juiste kennis en praktijk. Daarnaast reikt het COI je een hand aan tot het opbouwen van een mooi ondersteunend netwerk van trainers en atleten”

Trainer/fysiotherapeut – Roos Born

“De charme van calisthenics vind ik terug in de eenvoud. Er is zeer weinig materiaal nodig om de meest krachtige bewegingen de oefenen en te leren beheersen die er niet alleen mooi uit zien maar ook nog eens functioneel voor het dagelijks leven. Daarom is het zo leuk om te zien dat deze vorm van functional training enorme stappen maakt in Nederland. Het COI is wat dat betreft een pionier en wil op een professionele manier trainers opleiden tot gecertificeerde calisthenics trainers.”

“Als fysiotherapeut, osteopaat i.o. en voedingscoach hoop ik voor de cursisten een bijdrage te leveren om op een veilige manier de sport te beoefenen. Ik vergroot hun kennis over het menselijk lichaam, trainingsleer, voedingsleer en blessurepreventie zodat ze leren zo efficiënt en verantwoord mogelijk leren te werken met calisthenics.”

Bekijk onze nieuwe opleiding

Calisthenics Trainer A