Ons team

Oprichter – Nathan van Dompseler

“Al enige jaren ben ik een fanatieke calisthenics-sporter. Ik volgde de opleidingen Fitvak A en B en werkte als personal trainer. Vervolgens volgde ik de HBO-opleiding Sport Management & Ondernemen. Ik gaf groepslessen in een sportschool en lessen aan een eigen team. Waarom calisthenics? Omdat het een machtige sport is waarbij je met heel weinig middelen werkt aan zowel kracht als lenigheid. Het is ook een mooie sport om te zien.”

“In de Verenigde Staten is calisthenics inmiddels een grote sport. De trend waait nu snel over naar Nederland. Met het COI wil ik de sport ook in Nederland op de kaart zetten. Maar dan wel op een hoogwaardig niveau. Vandaar mijn idee om functioneel fitness opleidingen te gaan verzorgen (zoals calisthenics). Het COI is in Nederland het enige kennis- en opleidingsinstituut dat zich uitsluitend richt op het trainen met behulp van eigen lichaamsgewicht. We gaan helemaal voor deze sport.”

Mastertrainer – Bassourama Koné

“Voor mij persoonlijk is calisthenics of bodyweight training de mooiste en meest efficiënte manier voor het ontwikkelen van een krachtig en functioneel lichaam. Van jongs af aan trainde ik de basics en vanaf 2012 ben ik begonnen met trainen in calisthenics. In 2013 ben ik mezelf verder gaan verdiepen in de ontwikkeling van het menselijk lichaam door middel van verschillende opleidingen en cursussen. Sinds 2016 gebruik ik mijn kennis om anderen te trainen in calisthenics. Daarvoor heb ik in samenwerking met Guido Soeteman de sportieve calisthenicsonderneming ‘Goaltrainers’ opgericht. Ik zal met passie en enthousiasme nieuwe trainers verwelkomen en begeleiden in hun ontwikkeling.”

“Het COI biedt een complete opleiding aan voor iedereen met de ambitie om op een professioneel niveau anderen verder te helpen als calisthenics trainer. Dit komt neer op training van verschillende hoogwaardige trainers, die door de jaren heen vakkennis hebben opgebouwd in calisthenics en trainingsdidactiek. Het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen is de sleutel tot constante groei.”

Mastertrainer – Danja Hoogervorst

“Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap kwam mijn passie voor sport naar boven. Ik trainde vijf dagen in de week en begon mij steeds meer te verdiepen in de verschillende trainingsvormen.In de tijd dat ik werkzaam was in de communicatiebranche volgde ik verschillende fitnessopleidingen, waaronder F!tvak en NASM. Ik kwam tot de conclusie dat ik mij volledig wilde focussen op sport, gezondheid en mensen helpen en maakte de switch van communicatiemanager naar personal trainer.

Hierna volgde ook mijn switch van functional fitness naar calisthenics, een prachtige sport die niet voor niets ‘mooie kracht’ betekend. Calisthenics is een sport voor iedereen door zijn functionaliteit, uitdagendheid en de fysieke en mentale kracht die je ermee traint.

De afgelopen tijd heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van calisthenics en sportvoeding. Echter wil ik mij altijd op het gebied van gezondheid blijven ontwikkelen en dit overdragen naar mijn klanten en studenten.”

“Het COI staat voor innovatie, kracht, kwaliteit en kennis. Het COI past daarom uitstekend bij mij en bij jou! Ook biedt het COI vernieuwende opleidingen waaronder functional fitness in combinatie met F!tvak en een complete calisthenics opleiding. Uniek en toegankelijk voor ieder die meer wilt leren over de anatomie, fysiologie van het menselijke lichaam, en wilt leren hoe je op een professionele en veilige manier mensen kan helpen om hun trainingsdoelen te behalen.”

Marketeer/fysiotherapeut – Jari Dohmen

“Als fysiotherapeut bied ik mijn patiënten een functionele manier van training en oefentherapie aan. Mijn visie gaat samen met de visie van het COI en daarom ben ik er van overtuigd dat de formule van het COI werkt. Er zijn geen andere opleidingen die deze kennis kunnen overdragen en voorzien in de behoefte van kennis over calisthenics en ‘functional movement‘.”

“Vanaf het moment dat ik begonnen ben met calisthenics ben ik ook begonnen met het leren van ‘marketing skills’. Hoe word je gevonden als bedrijf, hoe beheer je marketingcampagnes en hoe kan ik mijn doelgroep het beste bereiken?”

“Het COI verdient de juiste aandacht. Door middel van strategische plannen en de juiste creativiteit ga ik ervoor zorgen dat iedereen weet wat calisthenics is, wat het COI doet en waarom wij de beste keus zijn.”

Ambassadeur / Oud Cursist – Michael Woerdman

“Calisthenics begon voor mij als een hobby. Via YouTube deelde ik mijn training progressie en vervolgens ben ik begonnen als online trainer via mijn bedrijf Calisthenics Family. Echter merkte ik al snel dat ik ook fysiek les wilden geven als personal trainer en dat ik meer specifieke kennis nodig had om mezelf als trainer te ontwikkelen. Zo ben ik in aanraking gekomen met het COI. Ik heb de opleiding in 2017 gevolgd als een van de eerste! Middels de opleidingen van het COI leerde ik alle nodige kennis over Calisthenics, wist ik hoe ik me als personal trainer het beste kon inzetten en hoe ik mijn producten en diensten kon vermarkten. Het COI heeft mij ontzettend geholpen in mijn carrière. Wat begon als een hobby, is nu uitgerold tot een full time job en een succesvol bedrijf waarin ik klanten wereldwijd help om te beginnen met calisthenics middels onze calisthenics trainingsschema’s. Ook geef ik nu dagelijks les in onze eigen calisthenics family gym! Een droom dat uitgekomen is, mede dankzij hét COI!

Omdat ik er zo van overtuigd ben dat het COI mij ontzettend geholpen heeft in mijn carrière ben ik me als ambassadeur van het COI gaan inzetten. Dit houd in dat ik het COI internationaal en nationaal vertegenwoordig als dé calisthenics opleider en er alles aan doe om het COI de bekendheid te geven dat het verdiend! Ik ben trots onderdeel uit te mogen maken van het team COI.

Bekijk onze nieuwe opleiding

Calisthenics Trainer A