Schrijvers

Mede dankzij onze schrijvers is onze opleiding zo’n succes geworden. De handboeken zijn immers de rode draad van de opleidingen. Het team dat onze handboeken heeft geschreven bestaat uit de volgende specialisten:

Handboek Calisthenics-trainer A

Trainer Marcel van der Hoeven (aka Jaguar Paw)

“Calisthenics is een hard-groeiende sport die je overal kunt beoefenen, zonder dure apparatuur. Het COI leidt vakmensen op die deze sport naar een hoger level brengen. Zodat calisthenics toegankelijk wordt voor iedereen en dat calisthenics wordt gezien als een professionele sport. Wat cursisten van mij kunnen verwachten? Een professionele houding, aandacht, kennis, wijsheid en veiligheid. Ik geef gedetailleerd les in simpele, heldere taal. Ik ben niet snel tevreden, maar heb alle geduld. Coaching is mijn passie. Met 100% inzet van de cursist en mijn vakkennis ontstaat een krachtige energie voor 100% resultaat. Hiermee begeleid ik hen naar calisthenics-trainer van topniveau.”
“Ik groeide op in de sportschool van mijn ouders. Vanaf jongs af aan werd ik getraind in martial arts zoals judo, pencak silat, muay thai en MMA. Als vechtsporter trainde ik bodyweight. Vanaf mijn 18e hield ik me ook bezig met fitness, bodybuilding en powerlifting. Vanwege langdurige blessures zocht ik naar nieuwe manieren om effectiever te bewegen met minder blessures. Zo kwam ik terecht in de fitnessbranche. Daarnaast ontwikkelde ik mezelf als sportleraar. Voor mijn klanten en voor mezelf zocht ik continu naar eenvoudigere en effectievere trainingsmethodes. Zo ontdekte ik calisthenics.”

Trainer/fysiotherapeut Sanne Waterlander

“In 2015 was ik als fysiotherapeut aanwezig bij de Calisthenics Cup in Veldhoven. Dat was mijn eerste aanraking met de sport. Ik raakte onmiddellijk geïnteresseerd in het bodyweight trainen, omdat ik dit ook toepas in mijn werk. In de zomer 2016 ben ik zelf gaan trainen.”

“Als professional in bewegen ben ik graag betrokken bij het COI. Ik begeleid cursisten met mijn kennis van het menselijk lichaam en de invloed op het lichaam van trainen en bewegen. Het doel is dat het COI een gezond instituut is waar kwaliteit voorop staat. Het COI wil professionals afleveren die de sport in Nederland naar een hoger niveau tillen.”

Nathan van Dompseler

“Al enige jaren ben ik een fanatieke calisthenics-sporter. Ik volgde de opleidingen Fitvak A en B en werkte als personal trainer. Momenteel volg ik de HBO-opleiding Sport Management & Ondernemen.” Nathan gaf groepslessen in een sportschool en lessen aan een eigen team. Waarom calisthenics? Omdat het een machtige sport is waarbij je met heel weinig middelen werkt aan zowel kracht als lenigheid. Het is ook een mooie sport om te zien. In de Verenigde Staten is calisthenics inmiddels een grote sport.

De trend waait nu snel over naar Nederland. Met het COI wil ik de sport ook in Nederland op de kaart zetten. Maar dan wel op een hoogwaardig niveau. Vandaar mijn idee om calisthenics-opleidingen te gaan verzorgen. Het COI is in Nederland het enige kennis- en opleidingsinstituut dat zich uitsluitend richt op calisthenics. We gaan helemaal voor deze sport.”

Handboek Calisthenics-trainer B

Binnenkort beschikbaar