Op donderdag 26 januari ’17 is het Calisthenics Opleidings Instituut (COI) gelanceerd. Het COI biedt opleidingen aan voor ieder die (groeps)les wil geven binnen de sport calisthenics.

Wat houdt calisthenics nou precies in. Calisthenics stamt af van de twee griekse woorden “kalos” wat mooi betekend en “sthénos” wat kracht betekend. Het woord calisthenics betekend letterlijk “mooie kracht”. Het mooie van deze sport is dat je met behulp van minimaal materiaal, maximaal resultaat kan bereiken. Je hebt namelijk alleen een optrekstang en een dipbar (gelijke brug) nodig om te kunnen starten. Bij deze sport gebruik je, je lichaamsgewicht als weerstand om elke oefening uit te voeren, denk hierbij aan een opdrukken en optrekken.

Op dit moment is het COI druk bezig met de voorbereidingen om de eerste opleiding “Calisthenics Trainer A” te kunnen starten, een zesdaagse opleiding waarna jij als trainer op een veilige en verantwoorde wijze les kan geven. Binnenkort zal er meer informatie komen over de inhoud van de opleiding en wanneer de eerste officiële opleiding gegeven gaat worden.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en als eerste weten wanneer de eerste opleiding gegeven wordt? Stuur ons dan een mailtje via het contact formulier en wij benaderen jou wanneer de opleiding van start gaat zodat je zeker bent van een plek tijdens de eerste lichting. Wees er op tijd bij want voor je het weet ben je te laat!

Sportieve groet,
Het COI team